recept sa traduje medzi študentami už dlho
Ingrediencie
borovička
citrón (pokrájame na mesiačiky), miesto citróna môže poslúžiť aj aj iný citrusový plod ako pomaranč či grapefruit no dá sa to piť aj napríklad s kiwi
soľ (niektorí soľ vynechávajú v Slovenskej tequile úplne, hlavne keď sa zajedá pomarančami - vtedy sa môže pridať škorica na spôsob zlatej tequily)
Postup
Postup je identický ako pri tequile
1. Olízneme si časť ruky medzi ukazovákom a palcom (kto nechce olizovať, môže použiť mesiačik citróna)
2. Nasypeme na to miesto štipku soli, ktorá sa tam jemne prilepí keďže je koža navlhčená.
3. Do ruky, na ktorej je soľ, vezmeme opatrne citrón, do druhej sa chopíme borovičky (najčastejšie množstvo 0,2 - 0,5 dcl, ideálne 0,4 dcl)
4. Olízneme soľ, vypijeme pohárik a následne si vytlačíme citrón do úst (preto je dobré držať mesiačik medzi palcom a ukazovákom kôrkou smerom do ruky).
Netreba zabudnúť poriadne plod umyť, keďže všetky sú počas dovozu striekané chemikáliami! Ľudia zvyknú sa do citróna aj zahryznúť, no netreba to preháňať, pretože kyslá šťava v plodoch spôsobuje pri priamom dotyku so sklovinou abráziu zubov, takže ideálne s mierou.
Edit: Dostala sa mi do uší aj variácia s domácou slivovicou, nuž fantázie sa medze nekradú, stojí za vyskúšanie